OegstLeest

jazz071 > Portfolio > International > OegstLeest

OegstLeest

8 maart 2020

Op zondag 8 maart was dan de tweede editie van OegstLeest. Deze tweede editie was weer een groot succes, en een mooie kickoff van de boekenweek met als thema: Rebellen en Dwarsdenkers. De organisatie had weer een mooi programma neergezet met Licks and Brains ft. Alexander Beets, Anne-Gine Goemans, Gerwin van der Werf, Hans Ludo van Mierlo en Rob Siekmann.

Met ruim 140 bezoekers was het evenement bijna uitverkocht. Ondanks het corona-virus zijn we heel blij dat het evenement kon doorgaan en dat er nog zo een grote opkomst is geweest. Er waren veel bezoekers die de eerste editie zijn geweest, maar toch hebben we ook een hele hoop nieuwe mensen gezien. Er was zelfs een meisje uit Zweden speciaal naar OegstLeest gekomen.

Het programma was van een hoog niveau en zeer divers. Zo speelde de 18 koppige bigband Licks and Brains o.l.v. Rolf Delfos speciale arrangementen. Een van de hoogtepunten was toen zij het Mistige Rooie Beest speelde van Rogier van Otterloo, uit het boek van Jan Wolkers Turks Fruit. ”Het was heel bijzonder, en ik kreeg kippenvel” aldus een bezoeker. Met Alexander Beets hadden we toch echt wel een internationale superster in Oegstgeest gehaald, hij deed zijn bijnaam ”The Hurricane” eer aan, en speelde grandioos!

Anne-Gine Goemans, had een interessant interview met Rene Koek van de Rijnlandse Boekhandel. Met haar boek Holy Trientje paste zij perfect in het thema ”Rebellen en Dwarsdenkers”. Het publiek luisterde aandachtig en was onder de indruk.

Hans Ludo van Mierlo bracht prachtige gedichten en gaf daar ook een toelichting bij, hoe hij op het gedicht was gekomen. ”Het gedicht over zijn oma, is mij bij gebleven en vond ik heel mooi” aldus Frerick 30 jaar.

Ook Rob Siekmann uit Oegstgeest kwam kort iets vertellen over zijn nieuwe boek over Johan Cruijf, wij waren zeer blij omdat het boek nog moet uitkomen, dus dat belooft nog wat.

Gerwin van der Werf kwam zijn nieuwe boek Strovuur promoten en werd geïnterviewd door Nienke van de Rijnlandse Boekhandel. Gerwin van der Werf is naast schrijver ook docent op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Een bijzonder moment van deze middag was toen Gerwin een samenwerking aanging met Licks and Brains, hij droeg voor uit zijn nieuwe werk Strovuur terwijl de bigband dat muzikaal begeleidde.

Al met al een geslaagde middag. 15 november is er weer een nieuwe editie! Wij willen graag onze partners en sponsors bedanken. Wij vinden het heel belangrijk dat onze artiesten eerlijk betaald worden, maar we willen ook dat kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk moet zijn! Mocht u ideeën hebben of uw hulp wilt aanbieden, daar staan wij heel graag voor open! Neemt u dan gerust contact met ons op!

Tags