Een zomermiddag met schrijfster Anna Drijver

jazz071 > Portfolio > Een zomermiddag met schrijfster Anna Drijver

Een zomermiddag met schrijfster Anna Drijver

Margo Rijerkerk sprak zondagmiddag 2 juli in het Irispark met Anna Drijver, schrijfster, actrice en kandidaat bij het Perfecte Plaatje. Vooraf en afsluitend maakte het Sven Rozier Jazz Trio de Zomermiddag muzikaal compleet. 

De bijeenkomst was onderdeel van de campagne Zomerlezen van de Bibliotheek Bollenstreek waarvoor Anna Drijver de verhalenbundel Zomeravond schreef. Bezoekers was vooraf aangeraden om een picknickkleedje mee te nemen, maar kleurige strandstoelen stonden uitnodigend voor hen klaar. Tijdens de gratis deelname kon een foto worden gemaakt samen met een afbeelding van het favoriete zomerboek. Danice verkocht ijsjes en iedere bezoeker kreeg een tas met lekkers van Fromagerie du Patron.

Anna Drijver beantwoordde allerlei vragen over hoe zij het schrijven beleeft, maar ook welke boeken zij leest, zoals Someone Like You van Roald Dahl en De Beesten van Gijs Wilbrink. Haar verhaal over de naoorlogse walvisvangsten van Nederland sprak enkele bezoekers bijzonder aan. Ook beantwoordde zij vragen uit het publiek, zoals die van een wiskundeleraar die vroeg hoe de jeugd aan het lezen te krijgen. Hij gaf aan dat bij wiskunde heel veel moet worden gelezen. Ze stelde voor om verhalen van Roald Dahl te laten lezen of zelfs eruit voor te lezen in de klas. Zij raadde aan om Laura H., het kalifaatmeisje, het boek van Tomas Rueb te lezen. Dit boek lag ook op de tafel van de Rijnlandse Boekhandel en was na het interview snel uitverkocht.

Dit optreden werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Jazz 071

Author

jazz071

Date

5 juli 2023

Category

Tags