Club Classique

jazz071 > Portfolio > Club Classique

Club Classique

Frerick den Haan – Solo Piano

Mede mogelijk gemaakt door Stichting Jazz071

“Eenmaal door de hekken waan je je in een compleet andere wereld”, zegt Frerick die al sinds zijn jonge jaren een regelmatige bezoeker is van landgoed Calorama; een oase van rust in het pittoreske Noordwijk-Binnen. 
De in Noordwijk getogen pianist en componist creëert met zijn stilistische composities een eigen wereld waarin hij kan ontsnappen uit de dagelijkse hectiek van de dag; waar chaos verandert in orde en rust.

Van Nederland tot Mexico; miljoenen luisteraars omarmen zijn muziek
Zijn muziek wordt door miljoenen luisteraars omarmd en gecureerd door de grootste ‘editorial playlists’ van Spotify en Apple Music. In 2021 belandde zijn muziek drie keer achter elkaar in Spotify playlists als: Classical New Releases, Instrumental Study, Atmospheric Piano and Piano Chill; Apple Music’s grootste neo-klassieke playlist. Samen met illustrator en animator Sarah Pannekoek componeerde hij meervoudig genomineerde muziek voor een korte animatiefilm (L’Étranger) welke te zien was op binnen-en buitenlandse filmfestivals waaronder FilmOneFest (USA), Framed Groningen (NL) and Longless Film Festival (IT).

Muziek voor hyperfocus
Den Haan haalt zijn invloeden uit muziek van oude meesters als Ravel, Debussy en Chopin, maar wordt daarbij ook beïnvloedt door hedendaagse componisten & bands als Hans Zimmer, Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson, Death Cab for Cutie en Nirvana. Altijd op zoek naar de juiste balans tussen (neo) klassiek, impressionisme, film- en indiemuziek waarbij hij de melancholie van de piano benadrukt. Het muziekplatform 3voor12 (VPRO) benadrukt dat het “extreem geschikt is voor iedereen die in een hyperfocus wil belanden”. Ook Bandcamp Navigator sprak zich uit over Den Haan’s muziek en schreef “Calming and peaceful, Frerick den Haan’s composition explores the grandeur found in quietude”, aldus het online muziekplatform.

Eenmalig en bijzonder concert
Gefascineerd door het landgoed is altijd Frerick’s stille droom geweest om hier ooit zijn muziek te laten klinken. Op zondagmiddag 21 januari om 15.00 uur droom je weg in het Koetshuis op zijn dromigere, melancholische composities voor solo piano.

www.frerickdenhaan.com

Author

jazz071

Date

2 februari 2024

Category

Tags